KÄRLEK

22 augusti 2011

Plugg!

Nu är det 6,5 dagar kvar tills jag ska sätta mig i skolbänken igen. Har varit "ledig" i 14,5 månader så det börjar väl bli dags att göra lite "nytta" nu. Det känns dubbelt. Jag är nervös som sjutton för att jag inte ska fixa studierna. Men jag är absolut motiverad och VILL verkligen ta mig igenom det här. Känns bra att det blir genusvetenskap en termin först eftersom jag inte har bestämt mig helt vad jag vill. Men jo...det kommer bli lärare. =P Blir småsugen på lite annat mellan varven, men landar slutligen alltid vid lärare. Det verkar grymt kul, TROTS att det är slitsamt! Vilket jobb är inte slitit och samtidigt kul? Jag vill ha ett arbete där jag engagerar mig massor och som jag kan lägga ner min själ i. Och ja det kommer bli tufft då att jobba som lärare, men jag tror att det är då man bli en bra lärare. En lärare som engagerar sig och bryr sig, vem vill inte sätta sitt barn i den personens klass? =P Nu funderar jag på om det ska bli Förskollärare eller för klass F-3. Men det kommer bli F-3 för det är det jag varit sugen på hela tiden.

Just i skrivande stund är jag supersugen på att börja plugga. Speciellt till lärare! Det verkar grymt! Grymt intressant och kul förstås. ;o) Sen är jag ju sugen på utmaningen att göra förskola och skola mer genusmedvetna. Så när jag ledsnar på att vara klasslärare om 15 år får jag väl bli genusspecialist. För tyvärr tror jag att det kommer finnas massor att göra vad gäller genus då också. Men jag kan ju hoppas att det blir onödigt. =)

Jag borde leta all litteratur till hösten. Jag är så sista-minuten. DÅLIGT! =P Men jag blir faktiskt bättre och bättre. Tycker bara det är svårt innan man vilka böcker man behöver först. Men det kanske går att lista ut på nåt sätt. Men men. Nu ska jag kolla om det går att hitta på nåt sätt.

P.S. Jag är sjukt stressad över vår flytt! Vi får lägenheten om 9 dagar! Och vi har packat TRE banankartonger. Erik är kolugn och tycker inte det finns nån anledning till stress. Men kontrollfreaks-Sophie har inte alls samma lugn! Tyvärr.... D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar