KÄRLEK

28 oktober 2009

Jobba, ledig, jobba, ledig, jobba, ledig...

...kunde veckan vara mer hattig? Nja, nästan inte va. Jobbade i måndags och sen hade jag tjejgruppen på kvällen. Var ledig igår och virkade med mamma och åkte runt stan för att leta en virknål. Sen var jag och tränade kick-boxning på kvällen! Kuuuul! =) Idag har jag jobbat och kom hem 20.00 för att börja laga mat....igen. Hittills den här veckan har det knappt känts som att jag gjort annat än lagat mat och diskat och jobbat. Det har jag ju såklart, men mycket disk och matlagning blir det. Erik har en superjobbig vecka nu. Han är borta varje kväll, vilket inte blir så kul för mig heller i längden. =/ Men men, det är ju Erik som lagar mat mest de andra veckorna så jag ska inte klaga. Bara det att jag i alla fall kommer hem sen och äter middagen med honom och diskar sen. =P Men men...såhär var det mycket förra året, nu är det en vecka det handlar om. Det fixar jag ju såklart! Bara lite ensamt. Jag tycker ju så mycket om honom så blir så tomt och kallt utan honom.

Jag håller på att lyssna på Heliga Familjen i min iPod just nu. Oj, oj vilket intressant program. Det är ett program som analyserar och pratar om jämställdheten i en familj. Om att det oftast är mammorna som drar de största lassen med barn och hem. Men de tog upp en sak när jag lyssnade på vägen till jobbet i måndags. Det är att om ett par inte är gifta måste alltid ett faderskap registreras. Spelar ingen roll om man är förlovad, sambo eller bara av sig själva helt övertygade. Man måste skriva på papper om att man verkligen är pappa till barnet. Jag kan förstå att det bör göras kanske....men varför det INTE behövs om man är gift förstår jag inte alls!!! Visst förr i tiden då alla gifte sig och utomäktenskapliga barn ansågs oäkta och så. Men idag. År 2009 när MÅNGA lever som sambo och många gifter sig efter de skaffat barn. Vad är det som säger att någon som är gift är otrogen mindre än någon som bara lever som sambo? Eller varför skulle ett gift par vara mer trogna än ett sambo-par? Eller sjukt om du frågar mig! Antingen borde ALLA skriva på faderskap eller INGEN! Helt sjuk regel! I alla fall i det samhälle vi lever i idag. Förnedrande måste det kännas. Stackars papporna säger jag. Som förmodligen stöttat sin partner genom graviditet och förlossning och tar ansvar för sitt barn...så måste de ner och skriva på papper om att de verkligen är far till barnet. DUUUMT!

Men men, mycket är sämre för kvinnor!! Och det är vi nog ändå medvetna om någonstans, men det behöver pratas om!! Men just nu bara kände jag för att ta upp den där grejen om faderskap. En annan gång tar vi och snackar om kvinnorna!
Vi måste lära oss att säga ifrån!! Inte göra allt åt familjen!!! ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar